تمیز کردن گوش + اگر اینطوری گوش خود را تمیز کنید به زودی ناشنوا و کم شنوا می شوید
درمان سرفه + درمان فوری سرفه شبانه و قویترین داروی گیاهی ضد سرفه خشک

درمان سرفه + درمان فوری سرفه شبانه و قویترین داروی گیاهی ضد سرفه خشک

درمان سرفه درمان سرفه + درمان فوری سرفه شبانه و قویترین داروی گیاهی ضد سرفه خشک در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. درمان سرفه: درمان سرفه …

درمان کیست درموئید و ایا کیست درموئید با دارو رفع میشود

درمان کیست درموئید و ایا کیست درموئید با دارو رفع میشود

درمان کیست درموئید درمان کیست درموئید و ایا کیست درموئید با دارو رفع میشود در سایت پرشین زی . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کیست درموئید یک توده بافتی یا کیسه …

خواص قرص جوشان + بهترین زمان مصرف قرص جوشان ویتامین c برای چاقی

خواص قرص جوشان + بهترین زمان مصرف قرص جوشان ویتامین c برای چاقی

خواص قرص جوشان خواص قرص جوشان + بهترین زمان مصرف قرص جوشان ویتامین c برای چاقی در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. قرص‌های جوشان به دلیل …

تمیز کردن گوش

تخلیه جرم گوش با کاغذ تخلیه جرم گوش در منزل بهترین قطره برای جرم گوش فیلم شستشوی گوش در منزل تميز كردن گوش در خانه جرم گیری گوش در خانه نی نی سایت فیلم تخلیه چرک گوش درمان جرم گوش دکتر خیراندیش

تمیز کردن گوش + اگر اینطوری گوش خود را تمیز کنید به زودی ناشنوا و کم شنوا می شوید در سایت پرشین زی . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

آیا با روش‌های خانگی برای جرم‌گیری گوش آشنایی دارید؟ وقتی جرم گوش به صورت فشرده و غیرعادی در گوش‌ها جمع می‌شود، ممکن است نشانه‌هایی مانند درد، احساس پری و سنگینی، مسدودشدن گوش، زنگ زدن، خارش، بوی ناخوشایند و ترشحات را تجربه کنید. تمیز کردن جرم گوش می‌بایست با رعایت اصول خاصی انجام شود؛ در غیر این صورت می‌تواند آسیب‌های جدی به سلامت و شنوایی وارد کند. برای ارزیابی وضعیت گوش‌ها و پاکسازی اصولی جرم گوش، بهتر است به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

آشنایی با جرم گوش

ماده‌ای که به عنوان جرم یا واکس گوش شناخته می‌شود و به رنگ زرد و قهوه‌ای است، توسط سلول‌های موجود در کانال گوش تولید می‌شود. این ماده از نظر بافتی چرب و چسبنده است، که این ویژگی به دلیل حضور چربی و سلول‌های مرده پوست در ترکیبات آن است.

جرم قهوه‌ای گوش نتیجه فرایند دفاعی گوش در مقابل ورود میکروب‌ها و عوامل بیرونی به کانال گوش است. این جرم نه تنها زیان‌آور نیست، بلکه نقش محافظتی دارد، به شرطی که مقدار آن از حد معینی تجاوز نکند.

توجه به جرم گوش و تأثیر آن بر کاهش شنوایی اهمیت بالایی در حفظ سلامت گوش در تمام سنین دارد. به همین دلیل، دانستن و رعایت نکات مربوط به تمیزکردن صحیح گوش از اهمیت بالایی برخوردار است.

دلایل ایجاد جرم گوش

جرم یا واکس گوش به عنوان یک ماده آلوده شناخته نمی‌شود، بلکه در واقع نقش یک سد دفاعی غیراختصاصی را ایفا می‌کند. این نقش مشابه با کارکرد ابروها در محافظت از چشم‌ها یا پوست در حفاظت از کل بدن است. جرم گوش به طور مشابه، از پرده گوش و سلامت شنوایی فرد محافظت می‌کند.

پاسخ به این سوال که آیا جرم گوش مفید است یا مضر، این است که اگر در میزان متعادل باشد، نه تنها مضر نیست بلکه برای سلامت شنوایی بسیار مفید است.

تجمع بیش از حد جرم گوش و تأثیر آن بر کاهش شنوایی به این دلیل است که جرم می‌تواند جلوی پرده صماخ را بپوشاند و باعث شود صداهای کمتری به این پرده برسند.

از طرف دیگر، اگر جرم گوش کمتر از حد متعادل باشد، احتمال دارد فرد احساس خشکی و خارش در کانال گوش را تجربه کند. پس در حالی که تمیز کردن جرم گوش مهم است، نباید از اهمیت وجود آن در حفظ سلامت کانال گوش غافل شد.

جرم گوش چکار می کند؟

اگر شما به دسته افرادی تعلق دارید که عادت دارند با استفاده از وسایل نوک‌تیز برای خارج کردن جرم زردرنگ از کانال گوش، باید بدانید که این روش می‌تواند به سلامت و شنوایی گوش شما آسیب جدی وارد کند.

استفاده از روش‌های نامناسب برای پاک کردن جرم گوش می‌تواند به فشار وارد شدن بر پرده گوش و هدایت جرم به سمت داخل‌تر منجر شود. این امر سبب تجمع و سخت شدن جرم گوش و کاهش شنوایی می‌شود.

عدم پاکسازی صحیح جرم گوش و فشرده شدن آن می‌تواند باعث درد، احساس سنگینی و پُری، مسدود شدن گوش، وجود صدای زنگ، خارش، بوی نامطبوع و ترشحات شود.

گاهی اوقات، به جای خارج کردن جرم گوش، ممکن است آن را به عمق بیشتری هل دهید و حتی به پرده حساس صماخ آسیب برسانید. روش صحیح این است که برای تمیزکردن بهداشتی و اصولی گوش و بازیابی وضوح شنوایی، به پزشک مراجعه کنید.

نکات طلایی تمیز کردن گوش

شناخت اشتباهات رایج در تمیز کردن جرم گوش و اجتناب از این روش‌ها برای حفظ سلامت گوش‌هایتان ضروری است. این عادات نادرست عبارت‌اند از:

از وسایلی مانند چوب کبریت، کلیدهای خانه و ماشین، خودکار، مداد یا هر شیء نوک‌تیز دیگری برای خارج کردن جرم زردرنگ گوش استفاده نکنید. این وسایل برای مقاصد پزشکی گوش طراحی نشده‌اند.
گوش پاک‌کن، واقعاً گوش پاک‌کن نیست. آنچه در بازار به عنوان گوش پاک‌کن فروخته می‌شود، در واقع اپلیکاتور است و نباید برای تمیز کردن گوش استفاده شود. استفاده از اپلیکاتور ممکن است جرم را به داخل فشار دهد و به پرده صماخ آسیب برساند.
پس از حمام، برای خشک کردن و خارج کردن جرم گوش که ممکن است نرم شده باشد، از انگشت یا اپلیکاتور استفاده نکنید. بهتر است از باد گرم سشوار برای خشک کردن کانال گوش استفاده کنید.
بهترین روش برای تمیز کردن گوش، شستشوی گوش توسط پزشک با استفاده از روش‌هایی مانند ساکشن یا تزریق است.
برای معاینه گوش کودکان، حتماً به پزشک مراجعه کنید. جرم گوش کودکان باید توسط متخصص بررسی و پاک شود تا از انسداد گوش و آسیب شنوایی جلوگیری شود.

اقدامات مناسب برای تمیز کردن جرم گوش

به دلیل حساسیت بالای گوش، توصیه می‌شود در صورت بروز علائمی مانند درد، وزوز گوش یا کاهش شنوایی ناشی از جرم گوش، به پزشک مراجعه کنید.

در صورتی که جرم گوش فشرده نباشد، پزشک ممکن است در همان ویزیت اولیه تلاش کند تا واکس گوش را خارج کند. اما اگر جرم گوش بسیار فشرده باشد و به پرده صماخ چسبیده باشد، پزشک احتمالاً در چند مرحله اقدام به خارج کردن جرم خواهد کرد:

مرحله اول: پزشک قطره روغن گلیسیرین فنیکه تجویز می‌کند که باید روزانه دو تا سه بار برای چند روز در گوش چکانده شود. این قطره باعث نرم شدن جرم گوش شده و فرآیند خارج کردن آن را ساده‌تر می‌کند.
مرحله دوم: پس از گذراندن چند روز، دوباره به پزشک مراجعه کنید. در این مرحله، گوش شما توسط دستگاه معاینه شده و احتمالاً با استفاده از سرنگ پر از آب، شستشو داده می‌شود. سپس پزشک با استفاده از دستگاه مخصوص، داخل گوش را بررسی کرده و باقی‌مانده جرم‌ها را خارج می‌کند.

روش جرم گیری با ساکشن

ساکشن جرم گوش یکی از ایمن‌ترین و مؤثرترین روش‌های تمیزکردن گوش است که توسط پزشکان متخصص و آموزش‌دیده انجام می‌شود. این فرایند هیچ دردی ایجاد نمی‌کند و خطری ندارد.

حین انجام ساکشن، لازم است که بدون حرکت و ثابت باقی بمانید تا از آسیب رسیدن به گوشتان جلوگیری شود. این فرآیند نیاز به بیهوشی یا بی‌حسی ندارد.

روش های خانگی تمیز کردن گوش

جرم گوش را می‌توان با استفاده از جوش شیرین در خانه پاک کرد:

نیم قاشق چای‌خوری جوش شیرین را در ۶۰ میلی‌لیتر آب گرم حل کنید.

اگر بطری قطره‌چکان دارید، این محلول را درون آن بریزید.

سپس سر خود را کج کنید و به آرامی بین ۵ تا ۱۰ قطره از این محلول را به تدریج در گوش خود بچکانید.

اجازه دهید محلول برای حدود ۲ ساعت در گوش بماند، بعد از آن با آب گوشتان را شستشو دهید.

این کار را روزانه یک بار تکرار کنید تا جرم گوش پاک شود.

از آنجا که جرم گوش دارای بافت روغنی است، برخی از روغن‌ها می‌توانند در نرم کردن جرم گوش موثر باشند. این روغن‌ها شامل روغن نارگیل، گلیسرین و روغن زیتون هستند، اما استفاده از آن‌ها باید با توجه به توصیه‌های پزشکی صورت گیرد.

برای استفاده از روغن برای حذف جرم گوش:

اگر مایلید، روغن انتخابی خود را اندکی گرم کنید و در بطری قطره‌چکان بریزید. روغن را در مایکروویو گرم نکنید و همیشه قبل از استفاده در گوش، دمای آن را تست کنید.

سرتان را به پهلو خم کرده و چند قطره از روغن را در گوش بچکانید.

سرتان را برای حدود ۵ دقیقه به پهلو نگه دارید.

این کار را یک یا دو بار در روز انجام دهید.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پرشین زی و لینک مستقیم بلا مانع است.