درمان کیست هموراژیک تخمدان چپ و راست چگونه دفع میشود
درمان آپاندیسیت + علت و علائم و عوارض و درمان خانگی آن
درمان آپاندیسیت درمان آپاندیسیت + علت و علائم و عوارض و درمان خانگی آن در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آپاندیسیت به التهاب آپاندیس، یک …
درمان سرطان واژن + علت و علائم و عوارض و درمان خانگی آن
درمان سرطان واژن درمان سرطان واژن + علت و علائم و عوارض و درمان خانگی آن در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سرطان واژن، به …
علائم زگیل + علت و درمان و راههای پیشگیری از آن
علائم زگیل علائم زگیل + علت و درمان و راههای پیشگیری از آن در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. زگیلها برجستگیهای کوچک و زبری هستند …
درمان کیست هموراژیک
درمان کیست هموراژیک تخمدان چپ و راست چگونه دفع میشود در سایت پرشین زی . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از انواع کیست تخمدان که به نام کیست هموراژیک شناخته میشود، کیستهای تخمدانی با نزول خون را نمایان میسازد. این نوع کیستها به عنوان HOCs نیز شناخته میشوند، که مخفف “کیستهای خونریزی تخمدانی” هستند. این کیستها با آغاز خونریزی در داخل کیستهای فولیکولی شکل میگیرند. افراد بسیاری که با این نوع کیست تخمدان مواجه میشوند، علائمی همچون خونریزی فزاینده و دردهای حاد در منطقه شکم و لگن تجربه میکنند.
انواع کیست هموراژیک
نوع و ویژگیهای کیستهای هموراژیک یا خونریزی دهنده به دو دسته تقسیم میشوند:
دسته عملکردی: بیشتر کیستهای هموراژیک در این دسته قرار دارند و بسیار کم اتفاق میافتد که یک کیست خونریزی دهنده از نوع نئوپلاستیک باشد. به طور کلی، نیازی به نگرانی زیاد در مورد هر دو نوع این تودههای تخمدانی نیست، زیرا در اکثر موارد به طور خودبخود حل میشوند. همچنین، نگرانی از نسبت به تبدیل آنها به خونریزی دهنده بدخیم نیز لازم نیست، زیرا بیشتر آنها خوشخیم هستند.
علائم کیست هموراژیک
کیستهای هموراژیک در بانوان با تنوعی در علائم و نشانهها ظاهر میشوند، بنابراین امکان دقیق نسبت دادن چند علامت به کیستهای خونریزی دهنده تخمدان وجود ندارد. گروهی از بانوان مبتلا به کیست هموراژیک هیچ نشانهای ندارند، در حالی که برخی از مبتلایان علائم حاد شکمی را تجربه میکنند. علائم متنوعی ممکن است شامل موارد زیر باشند:
احساس پری و سنگینی در منطقه شکم
درد حین رابطه جنسی
درد حین دفع ادرار یا مزاج
تغییرات نامطبوع در سیکل قاعدگی
احساس پری در لگن
درد در لگن
بروز دردهای مزمن یا تکراری در لگن
همه چیز در مورد خونریزی کیست هموراژیک
کیستهای خونریزی دهنده هموراژیک یا HOCs تودههای آدنکسی هستند که با ظهور خونریزی در داخل بدن زرد یا کیستهای فولیکولی پدیدار میشوند. این نوع کیستها جزء کیستهای تخمدانی قرار دارند و ممکن است در دوران بعد از بلوغ و دوران باروری ظاهر شوند. افراد مبتلا به کیست هموراژیک ممکن است مانند دیگر زنانی که کیستهای تخمدانی دارند، علائم متغیری را از شدید تا خفیف تجربه کنند.
کیستهای هموراژیک یا کیستهای خونریزی دهنده به راحتی قابل تشخیص هستند و میتوان آنها را از طریق سونوگرافی مشاهده کرد. در بسیاری از موارد، فرد تا زمانی که کیست خونریزی نکند، از وجود آن در تخمدان خود آگاه نمیشود. اما زمانی که خونریزی ایجاد میشود، درد شدید در منطقه تخمدانها و شکم به وجود میآید. به همین دلیل، فرد مجبور به مراجعه به پزشک میشود، سونوگرافی انجام میدهد و در نهایت تشخیص کیست هموراژیک را دریافت میکند.
درمان خانگی کیست هموراژیک
از آنجایی که کیست هموراژیک نیز یکی از انواع کیست تخمدان است، بسیاری از متخصصان سعی میکنند بدون نیاز به عمل جراحی این مشکل را حل کنند. به طور معمول، با ارائه راهنماییهای مراقبتی به کیست زمان داده میشود و پس از چند ماه، سونوگرافی مجدداً انجام میشود تا وضعیت پیشرفت یا پسرفت کیست مشخص شود.
در صورتی که این کیست شرایط مناسبی نداشته باشد و بیمار نیز علائم شدیدی را تجربه کند، روشهای درمانی دیگر پیشنهاد میشود. با توجه به نتایج سونوگرافی و تغییرات در اندازه یا ویژگیهای کیست، بیمار ممکن است به جراحی نیاز داشته باشد. اگر کیست در حال افزایش اندازه باشد یا علائم و عوارض ناشی از آن شدیدتر شوند، جراحی اجرا میشود.
زمان جراحی کیست هموراژیک
تجربه درد شدید در منطقه شکم که به هیچ وجه توقف نمییابد.
کیستهای هموراژیک با قطری بیش از ۵ سانتیمتر.
کیستهایی که تایید نمیشوند که با استفاده از معیارهای سونوگرافی به عنوان کیستهای خوشخیم.
عدم رفع خودبهخود کیست.
درصورتیکه کیست پاره شده و خونریزی ایجاد شود.
درصورتیکه تخمدان به دلیل وجود کیست به پیچخوردگی بیافتد.
آیا کیست هموراژیک خطرناک است
در بسیاری از موارد، ابتلا به این نوع کیست یا رشد آن در تخمدان به معنای مشکل نیست. این به این دلیل است که کیستهای تخمدانی بسیار شایع هستند و در اکثر موارد به طور خودبهخود بهبود مییابند. اغلب فرد مبتلا به کیست هموراژیک حتی متوجه رشد کیست در تخمدان نمیشود، زیرا هیچیک از علائم معمول کیست خونریزی دهنده را تجربه نمیکند.
عمدتاً زمانی که زنان مبتلا به کیست هموراژیک از وجود آن مطلع میشوند، به دلایل دیگری معاینه لگنی انجام میدهند. اگر کیست بسیار کوچک یا متوسط باشد، احتمالاً بیمار هیچ علائم معمول آن را نخواهد داشت. در این حالت، بیمار درد نمیکشد، احساس فشار در شکم ندارد و شاید حتی خونریزی شدیدی را تجربه نکند.
بنابراین، در اکثر موارد که پزشک متخصص بهطور تصادفی کیست هموراژیک را تشخیص میدهد، تنها توصیه به مراقبت است. پس از مدتی، ممکن است دوباره توصیه شود که فرد سونوگرافی را تکرار کند. نظارت بر وضعیت کیست، تصمیمگیری در مورد اینکه آیا کیست به طور خودبهخود حل میشود یا نیاز به درمان دارد، را سادهتر میکند.
آیا کیست هموراژیک نیاز به تخلیه دارد
این مورد بسیار نادر است و بسیار کم اتفاق میافتد که تخمدان به دلیل وجود کیست هموراژیک خالی شود. در صورتیکه قطر کیست بیشتر از ۱۰ سانتیمتر باشد، معمولاً جراح تلاش میکند تا با عمل جراحی توده را از بدن بیمار از بین ببرد. اما در مواردی که کیست به طور کامل تخمدان را تحت تأثیر قرار داده یا بیمار به طور مکرر از کیستهای تخمدانی رنج میبرد، ممکن است تخلیه تخمدان تصمیم بهتری باشد.
گاهی کیستهای هموراژیک به حدی آسیبرسان هستند که هر دو تخمدان را تحت تأثیر قرار میدهند و هیچ بافت سالمی در دو تخمدان باقی نمیگذارند. در این وضعیت، متخصص اغلب ترجیح میدهد حفظ سلامت بیمار را در نظر بگیرد و تصمیم به از بین بردن کل تخمدانها به وسیله جراحی میدهد.
کیست هموراژیک تخمدان راست
این کیست یک توده خوشخیم است، اما دارای خونریزی است. وقتی یک تخمک در طی فرآیند تخمکگذاری از فولیکول تخمدان به داخل آن منتقل میشود، اگر فولیکول به داخل کیست خونریزی کند، این حالت به وجود میآید. دقیقاً دلیل اتفاق این امر مشخص نیست.
کیست هموراژیک تخمدان چپ
این کیست نیز مشابه کیست تخمدان هموراژیک تخمدان راست را داراست و تفاوتی با یکدیگر ندارند. کیستهای هموراژیک ممکن است در یک تخمدان یا در هر دو تخمدان ایجاد شوند. علائم آنها نیز به طور گسترده تفاوتی ندارند، مگر در مواردی که کیست یکی از تخمدانها بیشتر بزرگ باشد یا علائم و عوارض شدیدتری ایجاد کند.
تشخیص کیست هموراژیک
کیستهای هموراژیک یا خونریزی دهنده به طور معمول با انجام سونوگرافی در مقیاس خاکستری در بیمار قابل تشخیص هستند. با این حال، به دلیل ظاهر متفاوت سونوگرافی، اغلب این نوع کیستها به اشتباه توسط پزشک تشخیص داده میشوند.
همانگونه که در بالا اشاره شد، کیستهای هموراژیک یا خونریزی دهنده به طور کاملاً تصادفی در بیشتر موارد با سونوگرافی تشخیص داده میشوند. همچنین ممکن است پزشک با هدف معاینه لگن به عنوان جزء مراقبت از بیماران، سونوگرافی را انجام دهد، زیرا برخی از زنان علائم کیست هموراژیک را دارند.
بنابراین، پس از تشخیص کیست و تصمیم به انتخاب روش درمانی و نظارت بر وضعیت کیست، احتمالاً سونوگرافی تکراری توصیه خواهد شد. معمولاً سونوگرافی دوم با فاصله چند ماه انجام میشود. اگر کیست کوچک شود، احتمالاً خودبهخود حذف خواهد شد. اما اگر هنوز باقی بماند، پزشک میتواند اندازه کنونی آن را بررسی کرده و تشخیص دهد که آیا تغییر کرده است یا خیر، همچنین میتواند تصمیم بگیرد که آیا نیاز به درمان دارد یا نه.
پیشگیری از کیست هموراژیک
در حال حاضر تقریباً هیچ روشی وجود ندارد که بتواند به ایجاد و رشد کیستهای خونریزی دهنده در تخمدان جلوگیری کند. برخی از متخصصین و پژوهشگران باور دارند که زنانی که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند، به طور قابل توجه کمتر از سایر زنان پیش از یائسگی دچار کیست تخمدان خونریزی دهنده میشوند.
روش دیگری که بسیار کم استفاده میشود برای درمان و سرکوب کیستهای هموراژیک، جراحی و تخلیه یک تخمدان یا هر دو تخمدان درگیر به کمک جراحی است. این اقدام تنها در مواردی توصیه میشود که هیچ روش دیگری برای کنترل این وضعیت وجود نداشته باشد و دو تخمدان به طور قابل توجهی تضرر دیده یا به طور شدید درگیر کیست باشند.
کیست تخمدان هموراژیک ۳۰ میلیمتری
کیست تخمدان هموراژیک نوعی کیست تخمدان است که در اثر خونریزی داخل کیست ایجاد میشود. این نوع کیست معمولاً خوشخیم است و در اکثر موارد خود به خود برطرف میشود. با این حال، کیست هموراژیک با اندازه ۳۰ میلیمتر نسبتاً بزرگ محسوب میشود و ممکن است باعث درد و ناراحتی در ناحیه لگن شود. در برخی موارد، کیست هموراژیک بزرگ میتواند باعث پیچ خوردگی تخمدان یا پارگی کیست شود که نیاز به مداخله پزشکی فوری دارد. پزشک شما با بررسی علائم، سونوگرافی و در صورت نیاز، آزمایش خون، بهترین روش درمانی را برای شما تعیین میکند.