علائم سرفه شدید + علت و درمان و راههای پیشگیری از آن
خواص قرص مترونیدازول + قرص مترونیدازول ۵۰۰ برای چیست
خواص قرص مترونیدازول خواص قرص مترونیدازول + قرص مترونیدازول ۵۰۰ برای چیست در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. مترونیدازول یک آنتی بیوتیک قوی است که برای …
علائم سلولیت + علت و درمان و راههای پیشگیری از آن
علائم سلولیت علائم سلولیت + علت و درمان و راههای پیشگیری از آن در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سلولیت نوعی عفونت باکتریایی پوست است …
علائم سرطان واژن + علت و درمان و راههای پیشگیری از آن
علائم سرطان واژن علائم سرطان واژن + علت و درمان و راههای پیشگیری از آن در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. سرطان واژن در مراحل …
علائم سرفه شدید
علائم سرفه شدید + علت و درمان و راههای پیشگیری از آن در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
سرفه شدید میتواند با علائم مختلفی همراه باشد که شدت و نوع آنها به علت زمینهای سرفه بستگی دارد. برخی از علائم شایع سرفه شدید عبارتند از: سرفههای مکرر و پشت سر هم که میتواند خشک یا همراه با خلط باشد، احساس خارش یا سوزش در گلو، درد قفسه سینه به خصوص هنگام سرفه کردن، تنگی نفس و خس خس سینه، گرفتگی صدا یا از دست دادن کامل صدا، خستگی و ضعف عمومی بدن، اختلال در خواب به دلیل سرفههای شبانه، تب و لرز در صورت وجود عفونت، سردرد و سرگیجه و تهوع و استفراغ به خصوص در سرفههای شدید و طولانی مدت. در برخی موارد ممکن است سرفه شدید با علائم دیگری مانند خونریزی از دهان، کاهش وزن و تورم غدد لنفاوی همراه باشد که در این صورت نیاز به بررسیهای پزشکی دقیقتر وجود دارد.
آشنایی با سرفه شدید
سرفه یک واکنش طبیعی بدن برای پاکسازی مجاری هوایی از مواد محرک مانند گرد و غبار، میکروبها و ترشحات اضافی است. اما زمانی که سرفه به صورت مکرر، شدید و طولانی مدت ادامه پیدا کند، به عنوان سرفه شدید شناخته میشود. سرفه شدید میتواند نشان دهنده یک بیماری زمینهای مانند عفونتهای تنفسی، آلرژی، آسم، برونشیت، ذات الریه، ریفلاکس معده، بیماریهای قلبی و یا حتی سرطان ریه باشد. سرفه شدید میتواند فعالیتهای روزمره فرد را مختل کند و کیفیت زندگی او را کاهش دهد. در صورت تجربه سرفه شدید و طولانی مدت، مراجعه به پزشک و تشخیص علت زمینهای آن ضروری است.
علت سرفه شدید
سرفه شدید میتواند علل مختلفی داشته باشد. از جمله شایعترین علل آن میتوان به عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا، عفونتهای باکتریایی مانند برونشیت و ذات الریه، آلرژی به مواردی مانند گرد و غبار، گرده گل و موی حیوانات، آسم که یک بیماری التهابی مزمن ریه است، ریفلاکس معده که باعث برگشت اسید معده به مری و تحریک گلو میشود، بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) که شامل برونشیت مزمن و آمفیزم میشود، و قرار گرفتن در معرض مواد محرک مانند دود سیگار، آلودگی هوا و مواد شیمیایی اشاره کرد. در موارد نادر، سرفه شدید میتواند نشانهای از بیماریهای جدیتر مانند سرطان ریه، نارسایی قلبی و فیبروز ریوی باشد.
درمان سرفه شدید
درمان سرفه شدید به علت زمینهای آن بستگی دارد. در صورتی که سرفه ناشی از عفونت باکتریایی باشد، آنتیبیوتیک تجویز میشود. برای سرفههای ناشی از آلرژی، آنتیهیستامین و داروهای ضد احتقان مفید هستند. در موارد آسم و COPD، از داروهای گشادکننده برونش و کورتیکواستروئیدها استفاده میشود. برای سرفههای ناشی از ریفلاکس معده، داروهای کاهش دهنده اسید معده تجویز میشود. علاوه بر درمان دارویی، روشهای دیگری مانند نوشیدن مایعات فراوان، استفاده از بخور و قرصهای مکیدنی برای تسکین گلو نیز میتوانند به بهبود سرفه کمک کنند. در موارد سرفه شدید و طولانی مدت، مراجعه به پزشک و پیگیری درمان ضروری است.
عوارض سرفه شدید
سرفه شدید در صورت عدم درمان و تداوم میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد. از جمله این عوارض میتوان به خستگی و ضعف بدن، اختلال در خواب، درد قفسه سینه و عضلات شکم، گرفتگی صدا، سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ اشاره کرد. در موارد شدیدتر، سرفه میتواند باعث شکستگی دنده، بیاختیاری ادرار، فتق و حتی غش شود. همچنین سرفه مزمن میتواند باعث تحریک و التهاب مجاری هوایی شده و در درازمدت منجر به بیماریهای ریوی مانند برونشیت مزمن و آمفیزم شود.
درمان خانگی سرفه شدید
در کنار درمانهای پزشکی، روشهای خانگی نیز میتوانند به تسکین و بهبود سرفه شدید کمک کنند. از جمله این روشها میتوان به نوشیدن مایعات گرم مانند آب، چای و سوپ، غرغره کردن با آب نمک یا محلول آب و سرکه سیب، استفاده از بخور برای مرطوب کردن مجاری هوایی، مصرف عسل و لیمو برای تسکین گلو، مصرف زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی آن، و استراحت کافی اشاره کرد. همچنین میتوانید از بالش اضافی برای بالا بردن سر هنگام خواب استفاده کنید تا از ریفلاکس معده و سرفه جلوگیری شود. لازم به ذکر است که درمانهای خانگی به تنهایی برای درمان سرفه شدید کافی نیستند و در صورت تداوم سرفه باید به پزشک مراجعه کرد.
تشخیص سرفه شدید
برای تشخیص علت سرفه شدید، پزشک ابتدا سابقه پزشکی شما را بررسی کرده و سؤالاتی درباره علائم، مدت زمان و شدت سرفه میپرسد. سپس معاینه فیزیکی انجام میدهد و به صداهای ریه شما گوش میدهد. در صورت نیاز، ممکن است آزمایشهای دیگری مانند عکس برداری از قفسه سینه، آزمایش خون، آزمایش خلط و تست عملکرد ریه را تجویز کند. در برخی موارد ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص ریه یا آلرژی باشد.
راههای پیشگیری از سرفه شدید
برای پیشگیری از سرفه شدید، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
شستن مرتب دستها با آب و صابون برای جلوگیری از انتقال عفونت
اجتناب از تماس با افراد بیمار
دریافت واکسن آنفولانزا به صورت سالانه
ترک سیگار و اجتناب از دود سیگار
استفاده از ماسک در مکانهای شلوغ و آلوده
کنترل آلرژی با اجتناب از عوامل آلرژیزا
درمان به موقع بیماریهای زمینهای مانند آسم و ریفلاکس معده
نوشیدن مایعات فراوان و رعایت رژیم غذایی سالم
تقویت سیستم ایمنی بدن با ورزش منظم و مصرف میوه و سبزیجات