درمان جوش هورمونی و تفاوت جوش هورمونی و کبدی در طب سنتی
قرص اکستازی چیست + انواع قرص اکستازی و عوارض قرص اکستازی چیست
قرص اکستازی قرص اکستازی چیست + انواع قرص اکستازی و عوارض قرص اکستازی چیست در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. قرص اکستازی (با نام علمی MDMA) …
درمان کیست بارتولن و انتی بیوتیک و چه قرصی برای کیست بارتولن خوبه
درمان کیست بارتولن درمان کیست بارتولن و انتی بیوتیک و چه قرصی برای کیست بارتولن خوبه در سایت پرشین زی . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. کیست بارتولن یک نوع کیست …
درمان کیست بیضه و علت به وجود آمدن کیست بیضه و درمان قطعی آن
درمان کیست بیضه درمان کیست بیضه و علت به وجود آمدن کیست بیضه و درمان قطعی آن در سایت پرشین زی . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. اپیدیدیم مجاری کوچک و …
درمان جوش هورمونی
درمان جوش هورمونی و تفاوت جوش هورمونی و کبدی در طب سنتی در سایت پرشین زی . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
جوشهای هورمونی معمولاً بر افراد بین سنین ۲۰ تا ۵۰ سال تأثیر میگذارند، هم در زنان و هم در مردان. این نوع آکنه به دلیل تغییرات و نوسانات هورمونی در بدن ظاهر میشود و عمدتاً در نواحی صورت، شانهها، سینه و کمر به شکل جوشهای ملتهب، کیستی، جوشهای سر سفید و سر سیاه ظاهر میشوند.
تستوسترون، که یک هورمون آندروژن است، یکی از اصلیترین هورمونهایی است که ترشح آن به ایجاد جوشهای صورت منجر میشود. این هورمون باعث میشود که غدد چربی در لایه میانی پوست سبوم (ماده چربی) بیشتری تولید کنند، که نتیجه آن مسدود شدن فولیکولهای مو و به دنبال آن ایجاد آکنه است.
جوشهای هورمونی تأثیر منفی بر زیبایی و اعتماد به نفس فرد دارند و میتوانند بسیار آزاردهنده باشند. با اتخاذ روشهای درمانی مناسب، استفاده از داروهای متنوع، اصلاح سبک زندگی و تغییر عادات رفتاری، میتوان در پیشگیری و کاهش این نوع جوشها موفق بود. در ادامه، با بررسی علل و نشانههای جوشهای هورمونی، به شما ۱۰ روش برای درمان آنها معرفی خواهیم کرد.
علت ایجاد جوش هورمونی
تولید چربی به میزان متعادل توسط پوست به حفظ سلامت، نرمی و جوانی پوست کمک میکند. ولی در صورتی که ناهنجاریهای هورمونی رخ دهد، میتواند منجر به افزایش تولید چربی و در نتیجه بروز آکنه شود.
حساسیت افراد به هورمونهای خاص متغیر است. یعنی در حالی که افزایش سطح یک هورمون ممکن است در برخی افراد باعث بروز آکنه شود، در دیگران هیچ تأثیری نداشته باشد.
اگرچه برخی تصور میکنند که جوشهای هورمونی تنها در دوران بلوغ رخ میدهند، اما واقعیت این است که این نوع آکنه میتواند افراد بزرگسال را در هر سنی مبتلا کند، به ویژه زنان در دوران قاعدگی و یائسگی.
جوشهای هورمونی زمانی بروز میکنند که تغییرات هورمونی باعث افزایش چربی پوست میشوند. چربی تولید شده با باکتریهای موجود روی پوست و فولیکولهای مو ترکیب شده و منجر به تشکیل آکنه میشوند.
عوامل تأثیرگذار بر تغییرات هورمونی و افزایش جوشهای هورمونی عبارتند از:
استرس
کمبود خواب
عدم استفاده از محصولات بدون چربی و یا غیر کمدوژنیک
تغییرات هورمونی در زنان مانند قاعدگی، بارداری، و یائسگی
اختلال در هورمون تستوسترون در مردان
عوامل وراثتی و ژنتیکی
عوارض جانبی ناشی از برخی داروها
علائم اصلی جوش هورمونی
جوشهای هورمونی بیشتر در نواحی پیشانی، بینی و چانه ظاهر میشوند. این نقاط اغلب محلهای شایع برای بروز جوش هستند، اما جوشهای هورمونی ممکن است در سراسر صورت و بدن نیز دیده شوند. شدت آنها ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد.
در مواقعی که جوشهای هورمونی خفیف ظاهر میشوند، معمولاً درد یا التهاب قابل توجهی وجود ندارد و مشکل با بروز چندین جوش سرسیاه یا سرسفید حل میشود. این نوع جوشها اغلب بدون نیاز به درمان خاص به خودی خود از بین میروند.
جوشهای هورمونی با شدت متوسط معمولاً به صورت یک جوش قرمز بزرگ نمایان میشوند که ممکن است عفونی و ملتهب باشد.
جوشهای شدیدتر با درد، التهاب و قرمزی شدید همراه هستند.
این جوشهای هورمونی، اعم از جوش سرسفید، جوش سرسیاه و جوشهای قرمز ملتهب، میتوانند منجر به تشکیل گرههای متعدد پر از مایع روی پوست شوند. در حالتهای آکنه متوسط تا شدید، این نوع جوشها معمولاً تجربه میشوند، که بسیار دردناک هستند و برای درمان آنها نیاز به مراجعه به پزشک خواهد بود.
درمان جوش های هورمونی
بسته به نوع و علل آکنه، روشهای درمانی متفاوتی وجود دارد. در صورتی که جوشهای هورمونی شما خفیف و قابل کنترل باشند، اغلب میتوانید بدون مراجعه به پزشک، با انجام برخی مراقبتهای خودمراقبتی آنها را از بین ببرید.
اگر جوشهای هورمونی شما بسیار شدید و التهابی باشند، مراجعه به یک پزشک متخصص ضروری است. پزشک پس از معاینه حضوری و انجام آزمایشهای لازم، علت و شدت آکنه را تشخیص میدهد و بر اساس آن بهترین روش درمانی را برای شما تعیین میکند. در ادامه، ما به بررسی ۱۰ روش مختلف درمان جوشهای هورمونی خواهیم پرداخت.
درمان جوش های هورمونی با شستشو
توصیه میشود در شرایط روزمره و بدون تعریق زیادی، صورت خود را دو بار در روز با آب و صابون مناسب بشوید. اگرچه، در صورت تعریق یا انجام فعالیت بدنی شدید، بهتر است فوراً پوست خود را با محصولات شستشوی مناسب بشویید تا جلوگیری از التهابات پوستی و تشدید جوش هورمونی شود. این اقدام میتواند میزان تماس عرق با پوست شما را به حداقل برساند و از باقیماندن عرق روی پوست جلوگیری کند.
درمان جوش های هورمونی تغییر رژیم غذایی
برای جلوگیری از بروز جوشهای هورمونی، میتوانید برخی مواد غذایی را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرید و همچنین کاهش یا اجتناب از مصرف موادی مانند قند، محصولات لبنی، کربوهیدرات تصفیه شده و انواع گوشت قرمز را در نظر داشته باشید. افزون بر این، از غذاهایی که حاوی آنتیاکسیدان و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، در رژیم غذایی خود بهره بگیرید. عدم مصرف این مواد ممکن است منجر به افزایش التهاب و تعداد جوشهای هورمونی شما شود. آنتیاکسیدانها و اسیدهای چرب امگا ۳ قادرند به طرز ملموسی حساسیت و التهاب پوست شما را کاهش دهند.
درمان جوش های هورمونی با محصولات پوستی
برای حفظ سلامت پوست خود، بهتر است مقدار کمتری از لوازم آرایشی استفاده کنید، زیرا حتی لوازم آرایشی با کیفیت هم ممکن است جوشهای شما را تحریک کرده و التهاب پوست را افزایش دهند. اگر احتیاج به استفاده از این محصولات دارید، مطمئن شوید که لوازمی با پایه آب را انتخاب کنید.
همچنین توجه داشته باشید که نیازی به استفاده از محصولات شیمیایی سخت و تند برای شستشوی صورت نیست. به عمومیت، توصیه میشود که برای درمان و پیشگیری از جوشهای هورمونی، از محصولات بدون چربی و غیرکمدون زا با توجه به نوع پوست خود استفاده کنید. اگر جوشهای فعال در مناطق خاصی از صورتتان دارید، مراقب باشید و از شویندههای حاوی دانه اسکراب و لایهبردارهای قوی خودداری کنید.
پیروی از یک روتین مراقبت از پوست مناسب و استفاده منظم از ماسکهای مناسب برای پوست نیز بسیار مهم است. ماسکهای ضد آکنه معمولاً شامل آلفا هیدروکسی اسیدها هستند و میتوانند به بهبود سلامت پوست کمک کنند.
درمان جوش های هورمونی با روغن درخت چای
بر اساس نتایج یک مطالعه، استفاده از ۵ درصد روغن موضعی درخت چای میتواند علائم جوشهای هورمونی در افراد مبتلا به نوعی از جوشهای خفیف تا متوسط را کاهش دهد. روغن درخت چای در انواع محصولات مراقبت از پوست مثل پاک کنندهها و تونرها مورد استفاده قرار میگیرد.
قبل از استفاده از این روغن، میتوانید آن را با یک روغن دیگر مانند روغن نارگیل، جوجوبا یا زیتون ترکیب کنید و سپس این ترکیب را به جوشها بمالید. سپس به آن اجازه دهید که یک شب روی پوست شما باقی بماند. تکرار این روش میتواند به درمان جوشهای هورمونی کمک کند.
درمان جوش های هورمونی با آلفا هیدروکسی اسید
اسیدهای آلفا هیدروکسی (AHA) اسیدهای گیاهی هستند که اغلب از میوهها مثل مرکبات استخراج میشوند و در بسیاری از ماسکها و کرمهای بدون نیاز به نسخه پزشکی یافت میشوند. آلفا هیدروکسی اسیدها میتوانند به تنظیم خارج کردن سلولهای مرده پوست، که موجب انسداد منافذ پوستی میشوند، کمک کنند. یکی از کاربردهای مهم آلفا هیدروکسی اسیدها کاهش جای زخمهای ایجاد شده توسط جوشهای هورمونی است.
همچنین باید به یاد داشته باشید که آلفا هیدروکسی اسیدها میتوانند حساسیت پوست به نور آفتاب را افزایش دهند. بنابراین، هنگام استفاده از محصولات حاوی آلفا هیدروکسی اسیدها، همیشه از محافظتهای ضد آفتاب استفاده کنید.
درمان جوش های هورمونی با چای سبز
بر اساس تحقیقات علمی، چای دارای ترکیباتی با خصوصیات ضد التهابی است که میتوانند به کاهش التهابها در بدن کمک کنند و قادر به رفع قرمزی و التهابهای موضعی آسیبدیده هستند. مصرف روزانه چای سبز میتواند به بهبود وضعیت پوست شما به شدت کمک کند. همچنین استفاده از لوسیونها و ژلهای حاوی حداقل ۲ درصد عصاره چای سبز نیز میتواند مفید باشد.
درمان جوش های هورمونی با استفاده از رتینوئید
استفاده از محصولات طبیعی مانند چای سبز و روغن درخت چای میتواند باعث بهبود آکنههای خفیف شود، اما به طور معمول برای درمان آکنههای متوسط تا شدید نیاز به روشهای قویتری داریم. داروهای رتینوئید میتوانند ابزاری قدرتمند برای کنترل جوشهای هورمونی باشند.
رتینوئیدها از ترکیباتی مشتق از ویتامین آ (ویتامین A) هستند که فرآیند ترمیم و بازسازی پوست را تقویت میکنند و باعث میشوند پوست به سرعت به حالت طبیعی برگردد.
این بدان معناست که چربی زمان کافی برای مسدود کردن منافذ پوست ندارد، بنابراین جوشهای هورمونی کمتری ایجاد میشوند. رتینوئیدها میتوانند به صورت خوراکی یا موضعی مصرف شوند، و بسیاری از کرمها، ژلها و لوسیونهای حاوی رتینوئید به صورت بدون نیاز به نسخه در دسترس هستند.
یکی از رتینوئیدهای موضعی معمولی ترتینوئین است که در محصولات مراقبت از پوست و داروهای ضد آکنه موجود است. استفاده از ترتینوئین ساده است و شما باید آن را هر روز بر روی پوست خود بزنید.
رتینوئید خوراکی شامل روآکوتان یا کپسولهای ایزوترتینوئین است که معمولاً توسط پزشک برای درمان جوشهای شدید تجویز میشوند و باعث اثربخشی بیشتر در درمان جوشهای هورمونی میشوند.
درمان جوش های هورمونی با مصرف آنتیبیوتیکها
آنتیبیوتیکها به نام خودشان اشاره میکنند؛ این داروها به مبارزه با عفونتهای باکتریایی میپردازند و میتوانند در درمان جوشهای هورمونی نتایج بسیار خوبی داشته باشند. به طور معمول، آنتیبیوتیکها به عنوان درمانهای خوراکی یا موضعی برای درمان جوشهای هورمونی متوسط تا شدید تجویز میشوند.
رتینوئیدها باعث تقویت فرآیند ترمیم سلولی میشوند و جلوگیری میکنند از مسدود شدن منافذ پوست. هنگامی که منافذ پوست مسدود میشوند، آنتیبیوتیکها از عفونت پیشگیری کرده و خطر التهاب پوست را به حداقل میرسانند. برخی از داروهای آنتیبیوتیک که برای درمان جوشها معمولاً تجویز میشوند، شامل کلیندامایسین، تتراسایکلین، داکسیسایکلین، ترومایسین و ماینوکسیسایکلین هستند.
درمان جوش های هورمونی با داروهای هورمونی
یکی از رایجترین داروهای هورمونی که به زنان تجویز میشود تا جوشهای هورمونی آنها را کاهش دهند، قرصهای ضد بارداری هستند. این قرصها حاوی اتینیل استرادیول، یک نوع استروژن هستند که به تعادل آندروژنها کمک میکند و از ظهور جوشهای هورمونی جلوگیری میکند. حتماً از مصرف خودسرانه هرگونه دارویی پرهیز کنید و قبل از آن با پزشک خود مشورت نمایید.
هورمون آندروژن یک نوع هورمون است که در هر دو جنس، زنان و مردان وجود دارد. افزایش ترشح این هورمون مردانه ممکن است یکی از دلایل بروز آکنه هورمونی در زنان باشد؛ بنابراین، مصرف داروهایی که به مسدود کردن گیرندههای هورمون آندروژن منجر میشود، یکی از روشهای کنترل و درمان جوشهای هورمونی است.
داروهایی مانند سیپروتون، اسپیرونولاکتون و فلوتامید نیز جزء داروهای کاهش آندروژن هستند، اما به مردان توصیه نمیشود زیرا ممکن است باعث افزایش حجم سینه و تداخل در نعوض آقایان شوند.
درمان جوش های هورمونی با فیشال
جلسه ترتیب دهی پوست یا فیشال به طور معمول حدود یک ساعت به طول میانجامد. در این مدت، متخصص پوست با استفاده از محصولات و تکنیکهای مناسب به درمان آکنه میپردازد و همچنین از دستگاههای تخصصی مانند ماسک LED بهره میبرد تا به کنترل و بهبود جوشهای هورمونی کمک نماید.
بهترین روش درمانی
گام اول برای درمان جوشهای هورمونی در صورت و بدن، مراجعه به متخصص است؛ زیرا برای انتخاب بهترین روش درمان و رفع جوشهای هورمونی، ابتدا باید مشکلات و اختلالات هورمونی شما تشخیص داده و درمان شوند.
سعی کنید تا حد امکان از خودرنگ و دستکاری جوشهای خود پرهیز کنید، زیرا در این صورت، باکتریها به راحتی میتوانند به منافذ پوست شما نفوذ کرده و نه تنها باعث عفونت جوش میشوند بلکه ممکن است باعث ایجاد جوشهای دیگر و یا باقیماندن لکههای جوشی شوند.