درمان کیست درموئید و ایا کیست درموئید با دارو رفع میشود
خواص قرص آسپرین + زمان خوردن قرص آسپرین برای غلظت خون
خواص قرص آسپرین خواص قرص آسپرین + زمان خوردن قرص آسپرین برای غلظت خون در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. آسپرین (Acetylsalicylic Acid) یک داروی ضد …
قرص ال اس دی + موارد و نحوه مصرف قرص ال اس دی چیست
قرص ال اس دی قرص ال اس دی + موارد و نحوه مصرف قرص ال اس دی چیست در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. الاسدی (Lysergic …
درمان اختلال اضطراب + درمان اضطراب در قرآن و درمان قطعی اضطراب عصبی
درمان اختلال اضطراب درمان اختلال اضطراب + درمان اضطراب در قرآن و درمان قطعی اضطراب عصبی در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. درمان اختلال اضطراب اغلب …
درمان کیست درموئید
درمان کیست درموئید و ایا کیست درموئید با دارو رفع میشود در سایت پرشین زی . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
کیست درموئید یک توده بافتی یا کیسه زیر پوست است که ممکن است ترکیبات مختلفی مانند اعصاب، دندان، ناخن و مو را در خود جای دهد. این نوع کیستها معمولاً از بدو تولد در نوزادان شکل میگیرند و بیشتر در ناحیه گردن و سر دیده میشوند. همچنین، بعضی از زنان ممکن است این نوع کیست را در تخمدانهای خود داشته باشند.
کیست درموئید به صورت یک کیسه بدون روزنه به وجود میآید که در آن سلولهای بافتی مختلف رشد میکنند. این کیستها معمولاً در زیر پوست ناحیه سر و گردن رشد میکنند، اما گاهی ممکن است در بافتها و اندامهای داخلی نیز پیدا شوند. برخی افراد ممکن است این کیست در ناحیه ستون فقرات داشته باشند. همچنین، برخی زنان ممکن است این نوع کیست را در تخمدانهای خود داشته باشند.
این کیست میتواند محتویات مختلفی داشته باشد که شامل مایع، نیمه غلیظ و حتی مواد جامد میشود. بیشتر کیستهای درموئیدی از ترکیبات زرد چرب تشکیل شدهاند. علاوه بر این، ممکن است این کیستها حاوی ترکیباتی نظیر استخوان، غدد عرق، اعصاب، مو، دندان، پوست و ناخن باشند.
محل ایجاد کیست های درموئید
شیوع کیست درموئید در ناحیه سر و گردن به حدی زیاد است که از هر ۱۰ مورد، ۸ مورد آن به این ناحیه اختصاص دارد. با این حال، این کیستها ممکن است در بافتها و اندامهای دیگر نیز رشد کنند. همچنین، تأثیر جنسیت نیز در شیوع کیست درموئید در اندامهای مختلف تأثیرگذار است. به عنوان مثال، زنان ممکن است مبتلا به کیستهای درموئیدی تخمدانی شوند. برخی از این کیستها ممکن است در عمق بدن، در لایههای زیرین پوست و حتی در برخی از اندامهای داخلی عمق بدن ایجاد شوند.
ابتدا یک کیست درموئید ممکن است به شکل یک توده یا تومور ظاهر شود و ممکن است فرد نگرانی شدیدی درباره سلامت خود داشته باشد. با این حال، خبر خوب این است که درموئیدها یا بیشتر درموئیدها در اغلب موارد بیضرر هستند و معمولاً به سلامتی افراد تهدیدی ندارند. این کیستها همچنین میتوانند در کودکان رخ دهند و تنها به بزرگسالان مختص نیستند.
کیستهای درموئیدی در اکثر موارد قابل درمان هستند و میتوانند با استفاده از روشهای جراحی مؤثر از داخل پوست، بافت یا اندامها جدا شوند. برخلاف کیستهای تخمدانی و سایر کیستهای بدن که به خودیخود ترتیب داده نمیشوند، کیستهای درموئیدی به خودیخود درمان نمیشوند و نیاز به مداخله جراحی دارند.
علائم کیست درموئید
اغلب افراد مبتلا به این نوع کیست معمولاً بدون هیچگونه علامت یا ناراحتی کوچکی که به رشد کیست در هر ناحیه از بدن مرتبط باشد، احساس نمیکنند. با این حال، گروهی نیز وجود دارند که هر چه کیست در بدن آنها بزرگتر شود، به تدریج علائمی را تجربه خواهند کرد. نوع علائم کیست درموئید به شدت و نوع کیست بستگی دارد و در هر بیمار ممکن است متفاوت و شدید یا خفیف باشد.
انواع کیست درموئید
کیست درموئید پری اوربیتال: وقتی کسی به این نوع کیست مبتلا میشود، یک توده متورم نزدیک لبه ابرو ایجاد میشود که رنگ آن زرد است. با گذر زمان، این کیست بهتدریج شکل استخوان منطقه ابرو را تغییر میدهد.
کیستهای درموئیدی تخمدان: این نوع کیست در برخی از خانمها با درد در ناحیه لگن همراه است، بهویژه در دوره قاعدگی که درد بیشتری را تجربه میکنند. این کیست تنها در دستگاه تولیدمثل زنان و دقیقاً در ناحیه تخمدانها رشد میکند و ممکن است روی تخمدان یا درون آن ایجاد شود.
کیستهای درموئید نخاعی: این نوع کیست پس از کیستهایی که در ناحیه سر و گردن بروز میکنند، پر رایجترین نوع کیست درموئید است. این کیست روی ستون فقرات ایجاد میشود و ممکن است تأثیراتی بر طناب نخاعی یا اعصاب بدن داشته باشد. اختلال در حرکت، احساس ضعف در پاها و بازوها و حتی بیاختیاری ادرار از میان علائم رشد این نوع کیست در نخاع است.
علاوه بر این نوعها، کیستهای کمیاب و با شیوع کمتری نیز وجود دارند که به موارد زیر اشاره میکنند:
کیست درموئید داخل جمجمه: این کیست داخل مغز رشد میکند و بسیار نادر است، اما قابل درمان است.
درموئید اپیبولبار: این کیست بر روی سطح چشم ظاهر میشود.
درموئید اوربیتال: این کیست در اطراف استخوانهای حدقه چشم به وجود میآید.
کیست درموئید سینوس بینی
افراد در خطر کیست درموئید
از نظر ابتلا به کیستهای درموئید، هیچ محدودیتی وجود ندارد و تقریباً تمام افراد، از نوزادان گرفته تا افراد مسن، ممکن است به این نوع کیست مبتلا شوند. با این حال، شیوع کیستهای درموئید در کودکان و نوجوانان بیشتر است. تحقیقات نشان میدهد که از هر ۱۰ مورد ابتلا به این نوع کیست، ۷ مورد آن در کودکان زیر ۵ سال رخ میدهد. همچنین، شیوع کیستهای درموئید در نوزادان نسبت به نوجوانان بیشتر است. به عبارت دیگر، از هر ۱۰ مورد ابتلا به کیست درموئید، تقریباً ۴ مورد از نوزادانی هستند که از لحظه تولد وجود این کیست در آنها تشخیص داده شده است.
آشنایی با کیست درموئید تخمدان
کیست درموئید تخمدان یک نوع ویژه از کیستهای درموئیدی است که فقط در زنان بروز میکند و ممکن است روی تخمدان یا در داخل آن ایجاد شود. این کیست یک ساختار کیسهای است که دارای مایع زردرنگ و چرب است و ممکن است حاوی بافتهای دیگر هم باشد. کیستهای درموئید تخمدانی عموماً بدون هیچ نشانه یا علامتی هستند، اما برخی از خانمها ممکن است علائمی مانند درد و فشار در ناحیه لگن تجربه کنند. همچنین، برخی از زنان مبتلا به این کیست ممکن است در دوره قاعدگی از دردهای شدید شکایت کنند.
آشنایی با کیست درموئید در سر و گردن
کیستهای درموئید سر یا در داخل جمجمه به دلیل اختلال در فرآیند رویان زایی رخ میدهند. این نوع کیستها نسبت به دیگر انواع کیستهای درموئیدی به ندرت اتفاق میافتند. گاهی اوقات، کیستهای درموئید ممکن است زیر پوست سر شکل گیرند و به شکلی شبیه به کیستهای درموئید اوربیتال ظاهر شوند. این کیستها سفت هستند و دارای رنگ زرد میباشند و ممکن است حاوی چربی، مو، پوست و بافتهای سلولی دیگر باشند. کیستهای درموئید گردن نیز شباهتی به کیستهای درموئید سر دارند. این کیستها ممکن است حاوی مایع، مو، پوست و هر نوع بافت دیگری باشند و بافت آنها سفت است، و تنها با انجام جراحی قابل درمان هستند.
آشنایی با کیست درموئید بدخیم
کیستهای درموئید بدخیم نیستند و به عنوان تودههای سرطانی شناخته نمیشوند. این کیستها به طور بسیار کند رشد میکنند و با جراحی قابل درمان هستند. بسیاری از افراد این کیستها را از لحظه تولد دارند، اما تا پایان عمر خود ممکن است آگاه نشوند. در واقعیت، کیستهای درموئید به عنوان تومورهای سلول زاینده به نام تراتوم بالغ معروف هستند و نباید نگرانی زیادی در مورد تبدیل شدن آنها به سرطان و درمان آن داشته باشید.
کیستهای درموئید و بارداری
به طور عمومی، کیستهای درموئید تأثیر مخربی بر بارداری ندارند، مگر اینکه زن باردار نباشد و تخمدانهای او به طور کامل توسط کیستهای درموئید متأثر شده باشند و بافت سالمی از تخمدانها باقی نمانده باشد. بروز این کیستها در دوران بارداری بسیار نادر است، و در صورتی که رخ دهد، ممکن است به پیچ خوردن تخمدان منجر شود. در موارد استثنائی که قطر کیست درموئید بیش از ۶ سانتیمتر باشد، پزشک ممکن است از طریق جراحی کیست را از داخل تخمدان خارج کند.
دلایل ایجاد کیست درموئید در جنین
این کیست درموئید زمانی ایجاد میشود که لایههای پوست به نحو کامل رشد نکرده باشند. این وضعیت پزشکی به وراثت مرتبط بوده و به مراحل اولیه رشد جنین ارتباط دارد. این کیست درموئید وقتی در بدن جنین ایجاد میشود که جنین هنوز به تکامل نهایی نرسیده باشد. برای ایجاد یک کیست درموئید در بدن جنین، سلولهای پوست، غدد مثل غدد عرق و بافتها، داخل پوست یا درون یک کیسه جمع میشوند. این غدد به ترشح مایع ادامه میدهند و در نهایت باعث رشد کیست میشوند.
درمان کیست درموئید با جراحی
تنها روش موثر برای درمان کیستهای درموئید جراحی است، و در حال حاضر هیچ روش درمانی دیگری که توسط پزشکان تایید شده باشد و کارآمدی داشته باشد، وجود ندارد. هر نوع کیست درموئیدی، آیا در سر، تخمدان یا ستون فقرات ایجاد شده باشد، نیاز به جراحی دارد تا تخلیه و حذف شود. با این حال، نوع جراحی ممکن است به عواملی مانند اندازه کیست، محل ایجاد کیست و نوع کیست وابسته باشد.
روش درمان کیست درموئید تخمدان
ممکن است پزشک به منظور درمان این کیست، روش جراحی کمتر تهاجمی را توصیه کند که به آن سیستکتومی تخمدان معروف است. در این نوع جراحی، تخمدان به هیچ وجه آسیب نمیبیند و تنها کیست از تخمدان جدا میشود و سپس از بدن خارج میشود. در مواردی که این کیست تخمدان را به طور کامل درگیر کرده باشد و هیچ بافت سالمی از تخمدان باقی نمانده باشد، جراح ممکن است مجبور به تخلیه تخمدان و کیست به صورت همزمان شود.
آشنایی با کیست درموئید تخمدان
برای استخراج کیست درموئید ستون فقرات، جراح از یک میکروسکوپ جراحی و ابزارهای پیشرفته برای تخلیه کیست استفاده میکند. فرآیند انجام این جراحی به این صورت است که بیمار را در وضعیت دراز کشیده به پایین قرار میدهند و جراح با استفاده از ابزارهای خاص توده را از داخل جسم بیمار خارج میکند. در طول این عمل جراحی، بیمار درد نخواهد داشت چراکه بیهوشی عمومی اعمال میشود.
درموئید پری اوربیتال چیست
برای درمان این کیست در ناحیه مورد نظر، بعد از اعمال بیهوشی و بیحسی، یک برش انجام میشود و کیست از داخل جسم بیمار خارج میشود. سپس بر روی زخم بخیههای نازکی قرار داده میشود تا حداقل اسکار و زخمزایی رخ ندهد.
درمان گیاهی کیست درموئید تخمدان
کیستهای درموئیدی بدون جراحی قابل درمان نیستند و مانند دیگر کیستهای تخمدان، قابلیت کوچک شدن و از بین رفتن ندارند. با این حال، برای کاهش علائم و اثرات کیستهای تخمدانی میتوانید از راههای زیر استفاده کنید:
استفاده از سرکه سیب.
نوشیدن چای بابونه.
مصرف تخم کتان که سطح استروژن را متعادل میکند و سموم را از بدن دفع میکند.
استفاده از چغندر یا لبو که بتاسیانین موجود در آن سموم را از تخمدانها و بدن دفع میکند.
مصرف زنجبیل که ضدالتهاب است و میتواند دردهای ناشی از کیستهای درموئید و کیستهای تخمدانی دیگر را کاهش دهد.
مصرف بادام درختی که منیزیم دارد و به تنظیم چرخه قاعدگی در زنان کمک میکند. همچنین میتواند در مورد دردهای ناشی از کیستهای درموئید و کیستهای تخمدانی دیگر تسکین بخش باشد.
میزان خطر کیست درموئید
کیست درموئید تخمدان معمولاً خطرناک نیست و قابل درمان است. این کیست باید با جراحی درمان شود، زیرا مانند دیگر انواع کیستهای تخمدان، قابلیت از بین رفتن خود به خود را ندارد. در صورتی که این کیست باعث درد شدید در ناحیه لگنی شود و دوره قاعدگی برای فرد مبتلا به صورت غیرقابل تحملی تحت تأثیر قرار دهد، باید جراحی شده و از تخمدان خارج شود.
عوارض کیست درموئید
اغلب کیستهای درموئید بیخطر و بیاثر هستند. اما اگر یک کیست درموئید بهطور تدریجی رشد کند و هرگز متوقف نشود، ممکن است عوارض زیر را ایجاد کند:
آسیب به نخاع یا اعصاب
پارگی کیست
پیچخوردگی تخمدان
عفونت
آسیب به استخوانهای مجاور
عوارض بعد از عمل کیست درموئید
جراحی کیستهای درموئیدی به طور معمول روشی بیخطر و با کمترین عارضه جانبی است. این جراحی باعث کنترل عوارض ممکن در آینده ناشی از کیست میشود و از آسیب به بافتهای سالم جلوگیری میکند، سواستفاده نکردن از این روش در برخی از موارد میتواند منجر به افزایش آسیب به بافتهای سالم شود.
اگر شخص مبتلا به کیست درموئید حساسیت دارد، به عنوان مثال در مورد کیستهای درموئید تخمدانی و ستون فقرات، میبایست با پزشک خود مشورت کند و در مورد روش جراحی مناسب برای این حالت توافق نماید. همچنین، اگر کیست در تخمدان ایجاد شده باشد، باید با پزشک در مورد تأثیر احتمالی جراحی بر باروری صحبت کرده و تشخیصات خود را با او به اشتراک بگذارد.
زمان مراجعه به پزشک
در صورتیکه خودتان یا فرزندتان علائم جدی نظیر پارگی کیست، التهاب کیست، درد در ناحیهای که کیست وجود دارد، افزایش اندازه کیست یا تغییر رنگ کیست را تجربه میکنید، باید فوراً به پزشک مراجعه کرده و یا با ارائهدهنده خدمات پزشکی در منزل تماس بگیرید.