نکات مهم قبل از آزمایش ادرار + برای ازمایش ادرار چند ساعت ادرار نکرده باشیم - سایت پرشین زی
راههای آرامش ذهن + برای آرامش ذهن چه دعایی بخوانیم

راههای آرامش ذهن + برای آرامش ذهن چه دعایی بخوانیم

راههای آرامش ذهن راههای آرامش ذهن + برای آرامش ذهن چه دعایی بخوانیم در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. برای آرامش ذهن، امتحان کردن روش‌هایی مانند …

نکات مهم قبل از بتن ریزی فونداسیون و آشنایی با مراحل بتن ریزی

نکات مهم قبل از بتن ریزی فونداسیون و آشنایی با مراحل بتن ریزی

نکات مهم قبل از بتن ریزی فونداسیون نکات مهم قبل از بتن ریزی فونداسیون و آشنایی با مراحل بتن ریزی در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

هزینه سفر به آمریکا + هزینه یک مسافرت معمولی و چند روزه به امریکا چقدر است؟

هزینه سفر به آمریکا + هزینه یک مسافرت معمولی و چند روزه به امریکا چقدر است؟

هزینه سفر به آمریکا هزینه سفر به آمریکا + هزینه یک مسافرت معمولی و چند روزه به امریکا چقدر است؟ در سایت پرشین زی . ایمدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …

نکات مهم قبل از آزمایش ادرار

برای ازمایش ادرار چند ساعت ادرار نکرده باشیم نی نی سایت آیا برای آزمایش ادرار باید ناشتا بود نی نی سایت چه داروهایی قبل از آزمایش ادرار نباید خورد قبل از آزمایش ادرار چه بخوریم چند ساعت قبل از آزمایش ادرار باید ناشتا بود شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری شرایط آزمایش ادرار ناشتا برای آزمایش ادرار ناشتا میشه آب خورد

نکات مهم قبل از آزمایش ادرار + برای ازمایش ادرار چند ساعت ادرار نکرده باشیم در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.

آزمایش ادرار یکی از رایج‌ترین روش‌های تشخیصی در پزشکی است که برای بررسی و تشخیص بیماری‌های مختلف، وضعیت بارداری و سوء مصرف مواد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آزمایش تنها در صورت رعایت صحیح شرایط نمونه‌گیری ادرار معتبر است. در ادامه، به سوالاتی مانند مقدار مناسب نمونه ادرار و بهترین زمان برای انجام آزمایش پاسخ خواهیم داد تا شما را برای انجام یک تست استاندارد آماده کنیم. لطفاً تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات لازم را کسب کنید.

کاربرد آزمایش ادرار

اصلی‌ترین کاربرد نمونه ادرار، تشخیص بیماری‌ها و ارزیابی وضعیت سلامتی است. آزمایش ادرار علاوه بر تعیین وضعیت بارداری و اعتیاد، نقش کلیدی در شناسایی بیماری‌های مختلفی دارد، از جمله:

دیابت

عفونت‌های مجاری ادراری و مثانه

سنگ کلیه

بیماری‌های مرتبط با کلیه و کبد

فشار خون بالا

اختلالات هورمونی

انگل و قارچ‌ها

در این آزمایش، ظاهر، غلظت و محتوایات ادرار بررسی می‌شوند. به طور مثال، وجود خون در ادرار که منجر به قرمز شدن آن می‌شود، می‌تواند نشان‌دهنده یک بیماری عفونی باشد. همچنین، وجود پروتئین بیش از حد در ادرار می‌تواند نشانه‌ای از بیماری کلیوی باشد.

علاوه بر این، تست‌های خاصی مانند تست‌های بارداری و اعتیاد نیز بر پایه نمونه‌های ادرار انجام می‌شوند، که در آن‌ها مواد خاصی جستجو می‌شود که در آزمایش معمول ادرار مورد بررسی قرار نمی‌گیرند.

استانداردهای آزمایش ادرار

برای گرفتن نتایج دقیق از آزمایش ادرار، شرایط خاصی باید رعایت شود که ممکن است بر اساس جنسیت و تشخیص پزشک متفاوت باشد. در ادامه، مهم‌ترین این شرایط را توضیح می‌دهیم:

برای گرفتن نمونه استاندارد ادرار، باید حداقل ۳۰ تا ۶۰ میلی‌لیتر ادرار در ظرف استریل آزمایشگاه بریزید. مقدار نمونه کمتر از ۳۰ میلی‌لیتر برای آزمایش مناسب نیست و ممکن است نیاز به تکرار آزمایش باشد.

بهترین زمان برای گرفتن نمونه ادرار، صبح اول وقت است. با این حال، اگر نمی‌توانید در این زمان آزمایش را انجام دهید، می‌توانید آزمایش را در هر ساعت دیگری از روز انجام دهید.

معمولاً برای آزمایش ادرار، نیاز به رعایت ناشتایی یا محدودیت‌های غذایی خاصی نیست. اما در صورتی که آزمایش‌های دیگری نیز انجام می‌دهید که نیاز به ناشتایی دارند، باید این شرط را رعایت کنید.

قبل از آزمایش، اطلاع دادن به پزشک یا مسئول آزمایش در مورد مصرف داروهایی مانند ویتامین C، مترونیدازول، ریبوفلاوین، ملین‌های آنتراکینون، متوکاربامول و نیتروفورانتوئین ضروری است، زیرا مصرف این داروها می‌تواند بر نتایج آزمایش تأثیر بگذارد.

برای جمع‌آوری نمونه صحیح، دست‌ها باید قبل از نمونه‌گیری کاملاً شسته و خشک شوند. همچنین باید با مایع شستشو، آلت تناسلی را شسته و خشک کنید، سپس نمونه‌گیری را از وسط جریان ادرار انجام دهید.

نکات مهم آزمایش ادرار

به علاوه نکاتی که پیش‌تر گفتیم، دیگر اصولی نیز وجود دارند که در هنگام انجام آزمایش ادرار، که یکی از روش‌های متداول آزمایشات پزشکی است، باید به آن‌ها توجه شود:

اگر نمونه ادرار شامل ترشحات واژنی، خون یا مدفوع باشد، برای آزمایش مناسب نیست و در کشت مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. پس مطمئن شوید که پیش از نمونه‌گیری، ناحیه ادراری خود را به خوبی تمیز و شسته باشید.

ظرف نمونه‌ای که از آزمایشگاه دریافت می‌کنید، کاملاً تمیز و استریل است. به همین دلیل، از لمس کردن داخل جداره ظرف خودداری کنید.

در هنگام نمونه‌گیری، اطمینان حاصل کنید که ظرف با آلت تناسلی تماس نداشته باشد.

پس از گرفتن نمونه، درب ظرف حاوی نمونه را به خوبی ببندید و آن را در سبدهای مخصوص جمع‌آوری نمونه‌ها داخل آزمایشگاه قرار دهید.

شرایط قبل آزمایش

شرایط آزمایش ادرار تنها به زمان انجام آزمایش محدود نمی‌شود؛ پیش از انجام آزمایش نیز چندین استاندارد و نکته مهم وجود دارد که باید رعایت شوند:

آزمایش ادرار باید در ظرف استریلی که توسط آزمایشگاه فراهم شده انجام گیرد.
در بیشتر مواقع، برای آزمایش ادرار نیازی به ناشتایی نیست. اگر پزشک توصیه به ناشتایی کرده باشد، باید ۸ تا ۱۲ ساعت قبل از آزمایش از خوردن هر چیزی به جز آب خودداری کنید.
قبل از گرفتن نمونه، ۱ تا ۲ لیوان آب بنوشید.
از نوشیدن بیش از اندازه مایعات قبل از آزمایش خودداری کنید.
در صورتی که آزمایش‌های ۱۲ یا ۲۴ ساعته انجام می‌شود، مواد شیمیایی موجود در ظرف نمونه را لمس نکرده یا دور نریزید.
اگر آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنید، نمونه‌گیری را قبل از مصرف دارو انجام دهید.
داروها و مکمل‌های غیرتجویزی می‌توانند روی نتایج آزمایش تأثیر بگذارند. قبل از آزمایش به پزشک خود در مورد داروها، ویتامین‌ها یا سایر مکمل‌های مصرفی خود اطلاع دهید.

آزمایش ادرار باید در چه شرایطی نگهداری شود

یکی از اصول حیاتی در انجام آزمایش ادرار، شرایط نگهداری نمونه است. توصیه می‌شود که نمونه ادرار بلافاصله پس از گرفته شدن در سبدهای مخصوصی که در آزمایشگاه تعبیه شده‌اند، قرار گیرد. در صورتی که نمونه‌گیری خارج از محیط آزمایشگاه انجام شده و فوراً امکان ارسال آن به آزمایشگاه وجود ندارد، نمونه را می‌توانید تا ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری نمایید.

آخرین بروز رسانی در : شنبه ۹ دی ۱۴۰۲

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام پرشین زی و لینک مستقیم بلا مانع است.