تزیین چلو گوشت + ایده های بسیار جذاب و ساده برای تزیین چلوگوشت رستورانی
مدل چتری + زیباترین مدل های مو چتری سال ۱۴۰۲ به سبک مهناز افشار را اینجا ببینید
مدل چتری مدل چتری + زیباترین مدل های مو چتری سال ۱۴۰۲ به سبک مهناز افشار را اینجا ببینید در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یکی …
مدل بلوز بلند با مدل های بسیار زیبا و جذاب مناسب برای مهمانی و دورهمی ها
مدل بلوز بلند مدل بلوز بلند با مدل های بسیار زیبا و جذاب مناسب برای مهمانی و دورهمی ها در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. …
تزیین شب یلدا سنتی + این عکس ها تداعی کننده خاطرات شیرین شماست
تزیین شب یلدا سنتی تزیین شب یلدا سنتی + این عکس ها تداعی کننده خاطرات شیرین شماست در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. در همین حسرت …
تزیین چلو گوشت
تزیین چلو گوشت + ایده های بسیار جذاب و ساده برای تزیین چلوگوشت رستورانی در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
یکی از غذاهای سنتی، اصیل و البته اعیونی ایرانی چلو گوشت است. ایرانیها از قدیم این غذا را برای مهمانهای ویژه و عزیزشان درست میکردند. امروزه هم چلو گوشت یک غذای مجلسی به حساب میآید که اکثرا تو عروسیها و مهمانیهای بزرگ و رسمی سرو میشود. گوشت این غذا معمولا گوشت گردن یا ماهیچه گوسفند است که به روشی خاص طعمدار و به همراه برنج سرو میشود.
برنج چلو گوشت میتواند به شیوههای مختلف درست شود. مثلا بعضیها آن را با ادویههای خاص درست میکنند. ولی اصولا برنج چلو گوشت ساده درست میشود و فقط برای تزیین و مجلسیتر شدنش روی آن را با زرشک و زعفران و یا حتی کشمش تزیین میکنند تا هم طعم بهتری داشته باشد و هم خوشگل شود.
ابتدا پیاز را پوست بکنید و ریز خرد کنید. داخل تابه کمی روغن داغ بریزید تا داغ شود. سپس پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود.گوشتها را که از قبل پاک کرده و شستهاید، داخل پیازهای طلایی شده قرار دهید و آنها را تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. ادویههای مورد نظر خود برای چلو گوشت از جمله فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و آن را هم بزنید تا جذب گوشت شود.
دو یا سه پیمانه آب جوش داخل قابلمه گوشت بریزید. اگر از برگ بو استفاده میکنید آن را در این مرحله به همراه آب داخل قابلمه بیندازید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.
بعد از آنکه حدود ۲ ساعت از پخت گوشت گذشت، به آن نمک اضافه کنید و مجددا اجازه دهید گوشت بپزد. توجه کنید که پخت گوشت چلو گوشت خیلی اهمیت دارد و باید حتماً به خوبی پخته و خوش خوراک شود.
مقداری زعفران دم کنید. سپس به آن کمی دارچین اضافه کنید، آن را خوب مخلوط کنید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه با هم دم بکشند. بعد آنها را به گوشت اضافه کنید، آن را کمی هم بزنید و مجددا در قابلمه را ببندید تا همچنان بپزد.بعد از آن که آب گوشت تمام شد، گوشت شما پخته شده است.
مرحله بعدی درست کردن چلو است. یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید، داخل آن کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. در این مرحله از پخت چلو گوشت، برنج را که از قبل شسته و با نمک خیس کردهاید به آب در حال جوش اضافه کنید، آن را هم بزنید و اجازه دهید با حرارت زیاد بجوشد.
بعد از ۱۰-۱۵ دقیقه جوشیدن برنج، یک دانه برنج بردارید و مطمئن شوید که کمی پخته است. حالا میتوانید آن را آبکش کنید. بعد از آبکش برنج، قابلمه را با آب بشویید و روی حرارت قرار دهید. کف آن کمی روغن بریزید و تهدیگ نان یا سیبزمینی را داخل آن قرار دهید. سپس برنج آبکش شده را روی تهدیگها بریزید و در انتها چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا بهتر دم بکشد. در قابلمه را بگذارید و ابتدا با حرارت زیاد و بعد با حرارت کم اجازه دهید برنج بپزد. در صورت تمایل میتوانید روغن حیوانی یا کره نیز به آن اضافه کنید تا عطر و طعم ویژهای به برنج بدهد.
بعد از آنکه برنج آماده شده آن را در دیس بکشید به همراه گوشت سرو کنید. میتوانید از سبزی خوردن، پیاز و ترشی در کنار چلو گوشت استفاده کنید و به آن جلوه سنتی بدهید.
برای تهیه چلو گوشت بهتر است از گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی استفاده کنید، اما این امر کاملا سلیقهای است و در صورت تمایل میتوانید از گوشت گوساله هم استفاده کنید که در این صورت هم بسیار خوشمزه میشود. اغلب وقتی صحبت از گوشت قرمز میشود بیشتر از مضرات آن گفته میشود، اما همان طور که میدانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین است و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچهها و استحکام عضلانی بدن است.
همچنین میزان قابل توجهی از امگا ۳ دارد و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کمخونی بسیار موثر است آهن از یکسو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک میکند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت میبخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B است. این گروه از ویتامینها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری است.
تزیین چلو گوشت مجلسی اغلب با سبزیجات مختلف، لیمو، گوجه و پیاز انجام می گیرد اما با توجه به ذائقه و تمایلات خود می توان از خوراکی های مختلف برای تزیین استفاده نمود.
این غذای ایرانی ریشه در سنت ایرانی ما دارد که اغلب با استفاده از گوشت گوسفندی تهیه می گردد. مرحله ی اول در طبخ غذا خلاصه می شود، اما دیزاین آن مرحله ی دوم است که البته از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
می توانید از زعفران دم شده به همراه کشمش برای تزیین چلو گوشت نیز بهره ببرید. به این صورت که زعفران دم شده را با تکه های گوشت بر روی چلو بریزید و کشمش یا زرشک نیز در آن ترکیب نمایید.
همچنین با استفاده از پیاز و سبزیجات نیز می توانید دیزاین خود را به انجام برسانید. به این صورت که پیاز را به شکلی زیبا برش داده و در گوشه ی ظرف قرار دهید. برگ های سبزی را نیز با نظمی خاص در گوشه ظرف و در کنار برنج و گوشت بریزید.
سبزیجات و میوه ها نقش مهمی در تزیینات چه غذاها و چه دسرها و … دارند. می توانید از این اهرم زیباسازی برای دیزاین چلو گوشت نیز بهره برده و این غذای سنتی ایرانی خوشمزه را به بهترین شکل به یک غذای شیک پذیرایی برای مهمانی ها تبدیل نمایید.
در برخی مناطق تهیه چلو گوشت لای برنج رایج است. گوشت را لابه لای برنج آبکش دم میگذارند و دو سه ساعتی صبر میکنند تا گوشت روی حرارت خیلی ملایم بپزد.ولی برای تهیه چلو گوشت مجلسی بهتر است گوشت و برنج را به صورت جداگانه پخت و پس از کشیدن برنج در دیس، گوشت را کنار آن گذاشت یا در بشقاب کشید.
در ظرف سرو برنج، گوشت و ته دیگ سیبزمینی را قرار داده و با برنج زعفرانیشده، خلال بادام و پسته و زرشک آن را تزیین کنید. همچنین یادتان باشد قدری از آب گوشت را به همراه پیاز روی گوشت ریخته و در ظرف کوچکی دوباره عصاره غلیظ شده گوشت را سرو نمایید.