نکات مهم قبل از بتن ریزی فونداسیون و آشنایی با مراحل بتن ریزی
گرفتن تلخی پوست پرتقال + پوست پرتقال چه خواصی دارد
گرفتن تلخی پوست پرتقال گرفتن تلخی پوست پرتقال + پوست پرتقال چه خواصی دارد در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. بهتر است ابتدا پوست سفید رنگ …
گرفتن تلخی پوست پرتقال خشک + روش های جالب برای گرفتن تلخی پوست پرتقال
گرفتن تلخی پوست پرتقال خشک گرفتن تلخی پوست پرتقال خشک + روش های جالب برای گرفتن تلخی پوست پرتقال در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. پوست …
گرفتن تلخی آبلیمو با نخود + راه های جذاب برای گرفتن تلخی آبلیمو
گرفتن تلخی آبلیمو با نخود گرفتن تلخی آبلیمو با نخود + راه های جذاب برای گرفتن تلخی آبلیمو در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد. یک روش …
نکات مهم قبل از بتن ریزی فونداسیون
نکات مهم قبل از بتن ریزی فونداسیون و آشنایی با مراحل بتن ریزی در سایت پرشین زی . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
اگر به یک تعریف کلی از بتن ریزی نگاه کنیم، میتوانیم بگوییم که بتن یک ترکیب از مصالح بر پایه سیمان است که در ساختمانسازی انواع مصارف دارد. بتن ریزی در واقع نحوه اجرای بتن در محل پروژههای ساختمانی است. همچنین، ساخت قطعات بتنی پیشساخته نیز به بتن ریزی احتیاج دارد. مراحل و نحوه بتن ریزی در بخشهای مختلف یک ساختمان و در شرایط جوی متفاوت با یکدیگر متفاوت هستند. حتی بتن ریزی برای ساخت قطعات پیشساخته نیز میتواند مراحل متفاوت و گوناگون را شامل شود. در مجموع، بتن ریزی به عنوان یک مبحث پیچیده در ساخت هر نوع ساختمانی از جمله انواع ساختمانها، برجها، پلها، تونلها، سدهای آبی و همچنین راهسازی مطرح است. جالب است بدانیم که بتن و بتن ریزی یک تاریخچه بسیار طولانی دارند. در تمدنهای باستانی مانند تمدن مصر و روم، بتن با ترکیبات متفاوتی از بتنهای امروزی ساخته و استفاده میشد. با این حال، ترکیب اصلی در ساخت بتنهای مدرن شامل سه عنصر سیمان، آب و سنگدانه میشود و عدم وجود حتی یکی از این سه عنصر، ساخت بتن مدرن را غیر ممکن میسازد.
آشنایی با بتن ریزی
همانطور که اطلاع دارید، بتن در حال حاضر از ترکیب متنوعی از مصالح ساختمانی از جمله شن، ماسه، سیلیس، سیمان و سختکنندههای معدنی و صنعتی تشکیل شده است. بتن یک خمیر مانند ترکیب است و با توجه به نوع و طرح اختلاط، میتواند غلظتهای مختلفی داشته باشد. پس از ایجاد بتن با طرح اختلاط مورد نظر، آن را در قالبهای از پیش آماده شده در محل احداث پروژه یا در کارخانههای تولید قطعات پیشساخته بتنی ریز میکنند. سپس در مراحل عملآوری و پرداخت، از رسیدن به کیفیت مطلوب بتن اطمینان حاصل میشود. بعد از اینکه بتن کاملاً خشک شد، مراحل بعدی در ساخت بنا پیش میروند.
در ساختمانسازی، بتن ریزی در بخشهایی از جمله سقف، کف، ستون و زیربنا مورد استفاده قرار میگیرد. در برخی سازهها مانند پلها، سدها یا تونلها، بتن و اسکلتهای فلزی با هم ترکیب میشوند و به همین دلیل تمامی قسمتهای آنها نیاز به بتن ریزی دارند. با این وجود، در کل، بتن ریزی در تمامی این بخشها و سازهها اصول مشابهی را دنبال میکند که در ادامه به آنها پرداخته خواهد شد.
نکات مهم قبل از بتن ریزی
برای اطمینان از انجام بهترین بتنریزی با کیفیت بالا، لازم است پیش از شروع فرآیند بتنریزی و حین اجرا به چند نکته توجه کنید. مراحل اجرای بتنریزی به طور خلاصه در این بخش آورده شده است:
اطمینان از اطلاق مشخصات محل پروژه با نقشههای ساختمانی
بررسی مشخصات فنی و استانداردهای لازم
اطمینان از صحیح بسته شدن آرماتورها
نصب دقیق و مطابق با نقشه آرماتورها
بررسی دقیق قطر، تراکم و حالت ظاهری آرماتور بندی
چک کردن لقمهگذاری در زیر و در کنار آرماتورها
اطمینان از تمیز بودن میلگردهای بتنآرمه
بررسی تمیز بودن قالب بتنریزی و سطح بتن
آغشته کردن قالب به روغن مناسب
کنترل ابعاد فونداسیون و شناژ
چک کردن فاصله انکر بولتها و اطمینان از قائم بودن آنها
بررسی درستی فاصله بین محورها
آشنایی با مراحل بتن ریزی
مراحل بتنریزی شامل ساخت قالب، آرماتوربندی، آمادهسازی بتن، ریختن بتن در قالب و ویبره کردن آن میشود. در اجرای بتنریزی، رعایت نکات زیر ضروری است:
مطمئن شوید که تمامی تجهیزات، وسایل و ماشینآلات مورد استفاده برای ساخت بتن و اجرای بتنریزی کاملاً تمیز و بیآلوده هستند.
بتنریزی را توسط نیروهای متخصص و با تجربه انجام دهید.
حتماً از ویبراتور برای متراکم کردن بتن و خروج هوا از ترکیب استفاده کنید.
اگر از بتن خودمتراکم استفاده میکنید، دیگر استفاده از ویبراتور ضروری نیست.
به ضخامت بتن ریخته شده روی میلگردها توجه کنید.
از تراز بودن سطح بتن ریزی شده مطمئن شوید.
نکات بعد از بتن ریزی
مرحله آخر در اجرای بتنریزی مربوط به نگهداری از بتن تا زمان خشک شدن آن است. کیفیت نهایی بتن خشک شده به نگهداری درست از بتن ریخته شده در قالب مربوط میشود. به همین دلیل، فرایند هیدراسیون با حساسیت بالایی انجام شود. نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم، زمان برداشتن قالبها مناسب است و آنها باید تا زمانی که بتن به اندازه کافی سخت شود، در جای خود باقی بمانند. عملآوری بتن پس از برداشتن قالبها نیز میتواند ادامه پیدا کند و از روشهایی نظیر استفاده از آب، بخار، پوششهای خیس، ایجاد حوضچه و غوطهورسازی یا نصب عایق استفاده شود.
بتن ریزی در سیستم ICF چگونه انجام میشود؟
سیستم ICF یک روش ساختمانسازی است که از پنلهای ساخته شده از پلیاستایرن، پروفیلهای گالوانیزه و بتن مسلح بهره میبرد. در این روش، پروفیلهای گالوانیزه با فرم خاصی بین دو لایه پنل پلیاستایرن با ضخامت متغیر (از ۶ تا ۲۰ سانتیمتر) قرار میگیرند و در موقعیت خود تثبیت میشوند. میلگردها نیز بین پنلها قرار گرفته و پس از آن بتن ریزی انجام میشود. پنلهای پلیاستایرن علاوه بر اینکه جزئی از ساختمان هستند، به عنوان قالبهای دائمی برای بتن عمل میکنند.
سیستم ICF این امکان را فراهم میکند که بتن در شرایط دمایی و فصلی مختلف ریخته شود. پنلهای ضدآب باعث جلوگیری از تبخیر سریع آب بتن میشوند و در دمای پایین، با حفظ دمای بتن، هیدراسیون به خوبی انجام میشود. از دیگر مزایای استفاده از سیستم ICF میتوان به موارد زیر اشاره کرد: کاهش هزینه، کاهش مصرف آب، اجرای سریع، عدم نیاز به ستون در پلان، کاهش مصرف فولاد، افزایش دوام سازه، مقاومت در برابر زلزله و طوفان، آسانی در لولهکشی و برقکشی، مناسب برای نمای داخلی و خارجی، جلوگیری از نفوذ حشرات، و ایجاد عایق رطوبتی، حرارتی و صوتی، همچنین سازگاری با محیط زیست.
روش بتن ریزی در دمای پایین
اگرچه امکان اجرای بتن ریزی در دماهای کمتر از ۵ درجه وجود دارد، اما توصیه مهندسان این است که تا جای ممکن از این اقدام پرهیز شود. در صورت لزوم برای انجام بتن ریزی در دماهای زیر ۵ درجه، حتماً باید دمای بتن را بیش از ۵ درجه حفظ کرد.
هیدراسیون، در هوای سرد به شدت کندتر میشود و در دمای ۰ درجه بهطور کامل متوقف میگردد. دماهای زیر ۵ درجه باعث متوقف شدن واکنش بین آب و سیمان میشوند و جلوگیری از تشکیل خمیر سیمان میکنند. بنابراین، اگر بتن در این شرایط ریزی شود، ممکن است بعد از خروج از قالب، بتن خرد یا با کیفیت ناقصی به نمایش گذاشته شود. بدیهی است که حفاظت از کیفیت و دوام بتن تازه در دماهای زیر ۵ درجه چالشبرانگیز و دشوار خواهد بود.